Mistrovství České republiky kníračů je za náma!

07.09.2015 12:15

Mistrovství České republiky ve výkonu a speciální závod kníračů 2015

Poslední prázdninový víkend se ve spolupráci s firmou Fitmin v areálu kynologického klubu Letohrad konalo Mistrovství České republiky ve výkonu a speciální závod kníračů. Počasí až nadmíru přálo a tak se v Letohradě sešlo krásných 37 účastníků. Zastoupení zde našli jak malí, tak velcí knírači, závodící v několika kategoriích. Největší úspěch slavila kategorie IPO 3, kde nastoupilo celkem 12 závodníků. Hodnocení závodů se ujali rozhodčí Luboš Jánský, Stanislav Ševčík a pro malá plemena Břetislav Ťujík. 

V mistrovské kategorii IPO 3 závodila i domácí Dita Silberová se svým čtyřletým psem Lotr Stanios. Tato dvojice za domácí podpory předvedla moc hezký výkon. Bohužel jim však nevyšla stopařská disciplína, kde se Lotr napojil na jinou stopu. Celkem se umístili ale i tak na krásném 7 místě.

Druhou mistrovskou kategorií je kategorie určená pro malá plemena ZMP 2.  Zajímavostí v této disciplíně jsou speciální cviky, mezi které patří rozlišování cizího předmětu, vyhledání ztraceného předmětu psovoda, vyhledání cizích předmětů, hlídání předmětu psovoda a vyhledání osoby.

Velké díky patří sponzorům, díky nimž jsme mohli uspořádat takto podařený závod a odměnit závodníky zaslouženými cenami. Všem závodníkům děkujeme za účast a přejeme mnoho úspěchů v dalších závodech.

Zde jsou odkazy na fotogalerie ze závodu: 

https://www.zonerama.com/fogish/Album/888001

https://www.fotokrouman.cz/node/1

https://www.zonerama.com/alexanek/Album/881983